DENİZ KESTANESİ TATLISI
Şerbetli tatlılara kakao ayrı bir lezzet katıyor. Benimde yıllardır çok severek yaptığım tatlılardan bir tanesi. Bu kez içine 2 adet incir doğradım çok yakıştı. Buyrun tarifine
DENİZ KESTANESİ TATLISI
200 Gram tereyağı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ceviz
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 su bardağına yakın un
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
ÜZERİ İÇİN;
Bir kase mavi haşhaş
Bir kase süt
ŞERBETİ İÇİN
2 Buçuk su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
YAPILIŞI; ilk olarak şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra Oda ısısında yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp önce süte sonra haşhaşa bulayıp 200 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbet döküyoruz. AFİYET OLSUN
DENİZ KESTANESİ TATLISI
200 Gram tereyağı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ceviz
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 su bardağına yakın un
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
ÜZERİ İÇİN;
Bir kase mavi haşhaş
Bir kase süt
ŞERBETİ İÇİN
2 Buçuk su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
YAPILIŞI; ilk olarak şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra Oda ısısında yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp önce süte sonra haşhaşa bulayıp 200 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbet döküyoruz. AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder