HAŞHAŞLI PATATESLİ BÖREK
5 adet yufka
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
İÇ HARCI İÇİN
5 adet patates rendesi
1 büyük boy soğan
Maydanoz
Karabiber, pulbiber, tuz
YAPILIŞI; ilk olarak soğanlar dopranıp sıvıyağda sotelenir, rendelenmiş patateslerin varsa fazla suyu sıkılıp soğanların üzerine ilave edilip ara ara karıştırarak pişirilir. Kare borcama ilk kat yufka serilir. Sos için tüm malzemeler çırpılır her kat yufkaya sürülür. Patatesi yufkaların orta katına koyup kalan yufkalarıda soslanır. En son yufkaların üzerine yoğurt sürüp dilimlenir. 200 derece fırında kızarana dek pişirilir. AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇÖKERTME KEBABI

DENİZ KESTANESİ TATLISI

ÇİKOLATALI PANKEK